portfolio

 

MAS FLAQUER, CANTALLOPS, ALT EMPORDÀ. 2018

El nostre últim projecte ha consistit en el disseny, creació i manteniment d’aquest esplèndid hort de 200m2 per a una casa rural a l’Alt Empordà.

L’ubicació de l’hort, protegit del vent pels edificis adjacents, juntament amb la barrera natural de vinya, ens ha permès conrear plantes sense gairebé patir la dura climatologia de la zona de l’Albera.

Varem proposar un disseny amb bancals de fusta disposats en un gran mandala geomètric que s’ajusta a l’estil minimalista de la finca. Per tal de protegir el sòl i retenir el màxim d’aigua, hem aplicat un sistema de “mulch” o encoixinat amb encenalls de fusta força grossos, de manera que no se’ls pugui endur el vent.

L’objectiu era proporcionar verdures, flors i herbes aromàtiques de qualitat per al restaurant del Mas que ofereix sopars per als seus clients i també catering per a events privats.

Al mateix temps hem instal.lat un sistema de rec automàtic i dos sistemes de compostatge per als residus de matèria orgànica del restaurant, aconseguint així un adob excel.lent per a les plantes de l’hort.


CASA MAS YEBRA, BARCELONA. 2017-present

La nostra clienta volia una terrassa on pogués conrear vegetals i herbes per a una família de dues persones. Vam preparar taules de cultiu a la terrassa que dóna al sud-oest i que produeix plantes tot l’any.

També vam instal·lar un sistema de microverds a la cuina i un sistema de vermicompostatge per a reciclar les restes orgàniques i obtenir compost per a l’hort.

 


L'HORTET DE SARRIÀ, BARCELONA. 2017-present

Quan ens vam fer càrrec d’aquest terreny, a l’espai li mancava disseny i els sis arbres fruiters que hi havia tenien un paper secundari i estaven malalts.

La nostra idea per al nou disseny ha estat molt influenciada pel nostre desig de retornar la importància als arbres fruiters.

Primer crearem un sòl ben fèrtil, mentre comencem a planificar un hort comestible i medicinal al voltant dels arbres per ajudar a augmentar la biodiversitat, retornar-los la salut, i aconseguir aliments i plantes medicinals per al client.


Stadsboerderij Osdorp, Amsterdam. 2019-Present

 A community garden at the Stadsboerderij Osdorp. We work twice a week with volunteers from the new west neighbourhood to grow a variety of vegetables to be used in the community kitchen, to sell at a market stall and for kids cooking workshops. The location hosts other integrated activities, such as raising animals, building adobe structures and catered events.

To become a volunteer at this garden please email suzanne@cityplot.org


Tugelahuis Kindertuin, Amsterdam. 2016-2018

El Tugelahuis Kindertuin és un hort espiral especial per a infants del veïnat de Transvaal, a l’est d’Amsterdam. Durant els últims anys, ens hem aliat amb la fundadora i coordinadora de l’hort, l’Eva DeCarlo, i hem muntat amb èxit una sèrie de tallers, durant i després de l’horari escolar. Des de plantar fins a recol·lectar, els nens s’ocupen d’una gran varietat de vegetals orgànics, herbes i flors comestibles, amb els quals preparem fantàstics i saludables snacks tots junts.

 


“Inside the Flower” IGA Pavilion, Berlin. 2017

Cityplot i l’estudi d’arquitectes LAVA han unit forces amb l’artista botànica australiana Janet Lawrence, creant un Pavelló dels Miracles per a l’exposició internacional de jardins, que s’ha celebrat a Berlín el 2017. El Pavelló ha anat canviant de forma gradual, a mesura que ha anat passant l’any, fins a trobar-se envait per plantes enfiladisses, flors i diferents tonalitats de verd. A l’interior hi trobem un decorat inspirat en un laboratori, on les plantes del clima berlinès es mostren com una instal·lació.


Curious Finch, Amsterdam. 2012-2016

El Curious Finch és un hort educatiu enfocat a aprendre i ensenyar a recol·lectar aliments orgànics - vegetals, herbes, flors, bolets i fruites - en espais petits. L’hort es va muntar el 2012 per abordar el tema següent: els habitants de la ciutat cada vegada més volen cultivar els seus propis aliments però els hi falten eines i coneixements. Junt amb un grup de voluntaris, vam crear un hort centrat en les tècniques més importants per al cultiu d’horts urbans comestibles.

L’hort educatiu està dividit en petites parcel·les i àrees, i cadascuna mostra diferents aspectes i tècniques de cultiu urbà: permacultura, conreu biodinàmic, recuperació de llavors, compostatge, herbes, plantes salvatges, bolets, flors comestibles, associació de cultius, baies i varietats autòctones.

Regularment, es van organitzar treballs de camp al Curious Finch sobre temes que incloïen compostatge, apicultura, i tècniques de permacultura. També vam organitzar, de manera habitual, tallers infantils amb activitats tals com: construcció de cases de fades, cerca de tresors per l’hort, identificació d’insectes i pol·linitzadors, recollir i plantar llavors, cerca d’aliments i preparació de snacks amb plantes salvatges.

Un grup de voluntaris fa agafar la coordinació del projecte el 2017; seguim en contacte.


Open Coop Kantine, Amsterdam. 2013-2016

A partir de 2013, Cityplot es va encarregar del Kantine Garden a l' Open Coop del Tolhuistuin, on s’arriba després d’un curt viatge en ferri darrere l’estació central cap a Amsterdam Nord.

Vam conrear herbes, amanides, verdures i flors comestibles per a la cuina, que va agafar fama de servir delicioses i saludables amanides cada dia feiner a l’hora de dinar. També vam muntar un sistema de compostatge de cucs a l'Open Coop, per reciclar les deixalles de la cuina vegetal i convertir-les en compost per als contenidors. En total, vam fer el manteniment d’ unes 30 caixes de menjar.

Per desgràcia, l'Open Coop Kantine va tancar el 2017.

 


The Green Living Lab, Amsterdam. 2015-2016

El Green Living Lab és un laboratori natural únic en medi urbà, al sud d’Amsterdam, on científics, experts tècnics, artistes i empreses es troben per estimular una manera més sana de viure a la ciutat.

A partir de 2015, Cityplot ha proporcionat tallers de conreus comestibles i ha ajudat a planificar i coordinar els dies de treball al jardí.

El 2016, Cityplot va donar classes d’horticultura durant el Green Student Challenge. Per a més informació: http://greenlivinglab.org/our-programmes/green-student-bootcamp-challenge-2016/)


I Can Change the World With My Two Hands, Amsterdam. 2015-2016

Aquest hort orgànic interior és un paradís al cor d’Amsterdam Oest.

L’hort produeix aliments per a la cooperativa alimentària local i per als restaurants del veïnat.

El 2015 i 2016 Cityplot va coordinar el calendari de feina dels voluntaris de l’hort.

 

http://www.icanchangetheworldwithmytwohands.nl


Agora, Berlin. 2015-2016

El projecte dels jardins de l’Agora va començar amb les feines que el nostre equip va desenvolupar per millorar l’estructura del sòl i experimentar amb les possibilitats de la cafeteria exterior de l’edifici.

Al mateix temps, l’Agora va ser l’espai on vam inaugurar el nostre programa de tallers del 2015. A banda del treball pràctic que els participants aportaven a cada taller, un equip entusiasta i incansable de voluntaris es reunia un cop per setmana per intercanviar idees i posar en pràctica els coneixements en Permacultura.

Aquestes trobades coincidien amb el programa dels dimecres a l´Agora, quan tenia lloc el mercat de la terra, la reunió de socis de la cooperativa de consum, un sopar de degustació i conferències relacionades amb el món de l’alimentació.


Kruidenpluktuin, Amsterdam. 2014-2016

Començant el 2014, Cityplot va organitzar tallers per a infants a l'Herb Garden de Weteringplantsoen a Amsterdam centre.

Els nanos tenien el seu hortet, que vam sembrar amb plantes amigues de les abelles i les papallones. Durant els tallers, vam aprendre sobre les propietats alimentàries i medicinals de diverses herbes.

Les activitats als tallers incloïen:  preparar te d’herbes, reproduir herbes a partir d’esqueixos, aprendre sobre pol·linitzadors i altres insectes útils per als horts, construir un hotel per a insectes, fabricar menta de gat, preparar boles de llavors amb llavors de flors per les abelles, tastar la mel local, jugar al "bingo" d’insectes, anar a la recerca d’herbes medicinals, recollir llavors de conreu, preparar pesto, i omplir coixins de dormir amb herbes.


Soeptuin Bredius, Amsterdam. 2016

Aquest hort al Spaarndammerbuurt d’Amsterdam conrea vegetals frescos i herbes per al banc local d’aliments. A més de distribuir collita fresca, "l’Hort de Sopa" serveix com a lloc de trobada per al veïnat.

El projecte està organitzat únicament amb voluntaris.

El 2016 Cityplot va organitzar un conjunt de tallers per als horticultors sobre salut del sòl i planificació de la collita per a obtenir un jardí equilibrat.

Poseu-vos en contacte si desitgeu afegir-vos a l’equip d’horticultors d’aquest projecte increïble: soeptuinen@gmail.com.

http://soeptuinen.nl/soeptuin-bredius


Greenpeace International, Amsterdam. 2013-2016

Començant el 2013, Cityplot va organitzar regularment tallers per al personal de Greenpeace International a Amsterdam, ajudant-los a aconseguir el seu propi hort comestible al terrat.

La nostra missió incloïa establir un pla de plantació per a tot l’any i la instal·lació d’un sistema de compostatge amb cucs de terra. Els treballadors van gaudir molt de collir herbes i amanides per als seus dinars!

Aquí podeu veure un video d’un dels nostres tallers per a Greenpeace.

Watch aof one of our Greenpeace workshops.


Vrouw & Vaart, Amsterdam. 2014

Va ser un plaer que ens convidessin a donar una sèrie de tallers durant el 2014 al centre d’empoderament de la dona Vrow & Vaart.

Aquí, dones de molt diverses cultures i orígens, juntes planten i cullen els aliments, i preparen deliciosos àpats a la seva cuina comunitària.

Cityplot va muntar un sistema de compostatge amb cucs juntament amb les dones del centre i va impartir una sèrie de tallers teòrics i pràctics, com ara la planificació de cultius, identificació de plantes, com aportar equilibri a l’hort i recol·lecció de llavors.


Van Beuningenplein Cafe Pavilijoen, Amsterdam. 2014-2015

Cityplot va treballar amb el xef d’aquest acollidor cafè mediterrani per crear un hort de terrat ple d’herbes, flors i ingredients per a la Shashouka, l’especialitat de la casa.

Vam recol·lectar regularment per a la cuina i també vam impartir la nostra sèrie d’horticultura "abaixa’t i embruta't" al terrat, per habitants de la ciutat que desitjaven muntar els seus propis horts al cel.

 


Curacaostraat, Amsterdam. des de 2007

Aquest va ser un dels primers projectes de Cityplot a la ciutat, i com a un dels pioners, va patir tota la paperassa de la normativa urbana que un projecte com aquest pot significar.

Estem molt orgullosos d’aquest projecte que va portar la gent a sortir al carrer i construir un hort bonic i productiu sobre la vorera. I que actualment fa la funció de punt de trobada més dinàmic del barri. Els integrants del projecte són ara plenament independents, tal com ha de ser...