Captura de pantalla 2018-01-10 a las 19.15.42.png

CHILDREN

Cityplot believes that all children - and especially city children - should spend lots of time in nature, and that they should learn to grow their own healthy, organic food.

Over the years we have organised children’s workshops in various gardens around Amsterdam, and we now also run workshops for all ages at the Fruittuin van West. See HERE for more information about our children’s offerings in English.

KINDEREN

Cityplot gelooft dat het voor alle kinderen - in het bijzonder stadskinderen - belangrijk is om veel tijd in de natuur door te brengen en dat zij allemaal hun eigen voedsel leren telen.

Door de jaren heen hebben wij kinderworkshops georganiseerd op verschillende tuinen in Amsterdam, nu organiseren wij ook kinderworkshops voor alle leeftijden bij de Fruittuin van West.

KINDER WORKSHOPS

Wij ontwikkelen graag lessen voor kinderen van alle leeftijden. Hier een aantal voorbeelden van de meest populaire activiteiten:

* maken, husselen en verspreiden van compost in de tuin

* de kippen leren kennen bij de Fruittuin van West

* kruiden en bladgroenten oogsten en pesto maken

* paardenbloemen verzamelen en siroop maken

* elfenhotels en kabouterhuisjes maken uit materiaal gevonden in de tuin

* kleine plantendoosjes maken om mee naar huis te nemen

* zaadballen maken met bij-vriendelijk bloemenzaad

* een bijenkorf bezoeken en leren over hoe bijen communiceren en honing maken

SCHOLEN AMSTERDAM

Wij helpen uw school graag bij het ontwerpen van een tuin (basis en middelbare school). Cityplot ontwerpt en doet de tuinaanleg van biologische educatieve schooltuinen. Waar kinderen de natuur kunnen ervaren en er van alles over leren. Aanvullend verzorgen wij ook lessen reeksen in deze tuin waarbij de kinderen ook worden meegenomen in het proces van het tuin ontwerp en het opbouwen van de tuin. Voor meer informatie: kidsams@cityplot.org

Groene scholen en eetbare tuinen educatie programma

Projecten:

  • Rivierenschool

  • Boerderijeducatie/buitenlessen @ Fruittuin van West

  • Catherinaschool

  • Tugelatuin

 

BOERDERIJ EDUCATIE/NME

Cityplot geeft ook Boerderijeducatie en NME lessen bij de Fruittuin van West! Tijdens een 2 uur of 4 uur durend programma ervaren de kinderen het werk op de boerderij en verbinden zij zich met de natuur. Voorbeelden van activiteiten zijn: kippen verzorgen en voeren, appels plukken en rapen, compost rijden, kruiden en bloemen proeven, en wormen onder de loep nemen. Daarnaast schenken wij heerlijke appelsap uit de boomgaard.

Voor meer informatie: www.nmegids.nl/amsterdam of educatie@fruittuinvanwest.nl

 

KINDERFEESTJES EN BUITENSCHOOLSE LESSEN

Cityplot verzorgt workshops voor BSO's en organiseert kinderfeestjes op maat. Tijdens deze twee uur durende programma's gaan de kinderen samen op ontdekkingstocht door de natuur en ervaren de boerderij.

Afhankelijk van het seizoen en de leeftijd van de kinderen stellen wij een uniek programma samen. Voorbeelden van activiteiten zijn: Een verse taart maken voor een jarige kip, eitjes zoeken, hooi verzamelen tijdens een kruiwagenrace, de koeienfamilie gedag zeggen en wroeten in de moestuinen. Ook schenken wij heerlijke biologische appelsap van de boomgaard en mogen de kinderen hun eigen appel plukken. Op feestjes wordt er natuurlijk ook een huisgemaakte appeltaart geserveerd! De workshops en verjaardagsfeestjes vinden plaats op de Fruittuin van West.

Voor meer informatie: kidsams@cityplot.org