HORTS I JARDINS CITYPLOT

 
 

Pluk! Groenten van West, amsterdam

Pluk! és un projecte d'agricultura recolzat per la comunitat (CSA) al bonic Fruittuin van West un camp d'arbres fruiters, ple de pomes, peres, cireres, baies i gallines, on tu mateix esculls el que et vols endur, situat a l'oest d'Amsterdam. Hi cultivem vegetals, herbes i flors comestibles per a 75 famílies en una hectàrea de terreny, junt amb una munió de voluntaris plantadors de llavors, talladors de males herbes i recol·lectors.

Una CSA ( Community Supported Agriculture ) és un pas concret per ajudar a transformar l’actual sistema alimentari obsolet per tal d'aconseguir sobirania alimentària. La idea és que els membres paguin una tarifa plana anual per recol·lectar els seus propis cultius cada setmana. En lloc de consumir aliments que creixen en monocultius a l'altra punta del món, els nostres recol·lectors escullen els seus productes frescos i poden conèixer els agricultors en persona.

Si esteu interessats a saber-ne més, si us plau, envieu un e-mail a plukcsa@cityplot.org

www.plukcsa.nl


AS RESTAURANT GARDEN, AMSTERDAM

Des de 2015, Cityplot està fent el manteniment de les herbes, baies, llits de vegetals i hivernacle al Restaurant As al Beatrixparkd’Amsterdam. Treballem estretament amb els xefs per decidir quines herbes interessants, quins microverds, quins vegetals inusuals i "oblidats", quines plantes salvatges gustoses podem cultivar per a la cuina. El Restaurant As representa una "cuina pura", que serveix plats que han sigut dissenyats en gran part per la natura.

www.restaurantas.nl


GIDAK COMMUNITY GARDEN, berlin

Lloc de trobada i de treball de Cityplot Berlín. Horticultura urbana extensiva, mercat i planificació de Permacultura.

El pati Gidak es troba al cor de la Saarbrückerstrasse 24 Co-op, al centre de Berlín. Després d’embolicar-nos amb les normes del Patrimoni Nacional i lluitar amb el tràfic de quatre rodes a l’antiga ubicació de la fàbrica de cervesa, es va muntar un hort mòbil a l’inici del 2013. Ara mateix, proporciona un lloc de treball social a l´aire lliure, un espai per a reunions i xerrades per a membres del Gidak i les visites. Cultivem herbes, vegetals i fruites per recollir a l’hora de dinar, snacks i te d’herbes durant el dia - i tenim llits experimentals pels participants al taller GDGD.

A partir de 2018, les nostres possibilitats de producció alimentària augmentaran moltíssim. Això ens permetrà ampliar la ubicació del GIDAK, per tal que funcioni com a mercat de productes cultivats aquí i en l'àmbit local.

 


WALD&WILD, BERLIN

Cityplot Berlín s’amplia més enllà dels límits, fins a Brandenburg!

Ens trobem en la fase inicial del muntatge d’una granja de permacultura i un emplaçament de vida autosuficient per a les temporades de "fugida de la ciutat" del nostre equip.

Aquí produirem aliments, experimentarem amb arquitectura i sistemes sostenibles - i gaudirem dels fantàstics exteriors a l’aire lliure!

En aquest espai, a partir de 2018,  formarem arquitectes i planificadors urbans amb pràctiques de permacultura.


balcons particulars, BERLIN

Alimentant una família Cityplot

Aquests dos balcons, un donant cap a l’est i l’altre cap al sud, s’han utilitzat com a zones experimentals per a plantacions de policultura des del 2010. Aquí, les llavors s’han aclimatat a les condicions de Berlín i una família de quatre persones i els seus amics es beneficien de producte fresc tot l’any. S’ha creat una zona tropical i un planter interiors, de manera que l’observació d’ocells i insectes és un passatemps habitual. Estem intentant aconseguir la màxima recol·lecció urbana a la quarta planta d’aquest edifici.

Si esteu interessants en obtenir més detalls, el llibre Permakultur im Hausgarten, del permacultor alemany Jonas Gampe, conté un capítol sobre aquest tema.