Captura de pantalla 2018-01-10 a las 19.15.42.png

CHILDREN

Cityplot believes that all children - and especially city children - should spend lots of time in nature, and that they should learn to grow their own healthy, organic food.

Over the years we have organised children’s workshops in various gardens around Amsterdam, and we now also run workshops for all ages at the Fruittuin van West. For more information about our (Dutch) children's offerings read on!

 

KINDEREN

Cityplot gelooft dat het voor alle kinderen - speciaal stadskinderen - belangrijk is om veel tijd in de natuur door te brengen en dat zij allemaal hun eigen, gezonde biologische voedsel moeten leren groeien.

Door de jaren heen hebben wij kinderworkshops georganiseerd op verschillende tuinen in Amsterdam, nu organiseren wij ook kinderworkshops voor alle leeftijden bij de Fruittuin van West.

KINDER WORKSHOPS

Wij ontwikkelen graag curricula voor kinderen van alle leeftijden. Hier een aantal voorbeelden van de meeste populaire activiteiten:

* maken, husselen en het verspreiden van compost in de tuin

* de kippen leren kennen bij de Fruittuin van West

* kruiden en bladgroenten oogsten en pesto maken

* paardebloemen verzamelen en siroop maken

* elfen hotels en kabouter huisjes maken uit materiaal gevonden in de tuin.

* kleine planten doosjes maken om mee naar huis te nemen

* zaadballen maken met bij-vriendelijk bloemenzaad.

* een bijenkorf bezoeken en leren over hoe bijen communiceren en honing maken.

SCHOLEN AMSTERDAM

Wij helpen uw school graag bij het ontwerpen van een tuin (basis en middelbare school). Cityplot ontwerpt en doet de tuinaanleg van biologische educatieve schooltuinen. Waar kinderen de natuur kunnen ervaren en er van alles over leren. Aanvullend verzorgen wij ook lessen reeksen in deze tuin waarbij de kinderen ook worden meegenomen in het proces van het tuin ontwerp en het opbouwen van de tuin. Voor meer informatie: kidsams@cityplot.org

 

BOERDERIJ EDUCATIE/NME

Cityplot geeft ook Boerderijeducatie en NME lessen bij de Fruittuin van West! Tijdens een 2 uur of 4 uur durend programma ervaren de kinderen het werk op de boerderij en verbinden zij zich met de natuur. Voorbeelden van activiteiten zijn: kippen verzorgen en voeren, appels plukken en rapen, compost rijden, kruiden en bloemen proeven, en wormen onder de loep nemen. Daarnaast schenken wij heerlijke appelsap uit de boomgaard.

Voor meer informatie: www.nmegids.nl/amsterdam of educatie@fruittuinvanwest.nl

 

BUITENSCHOOLSE LESSEN

Cityplot verzorgt ook workshops voor BSO's. Tijdens een 2 uur durend programma ervaren de kinderen de natuur en de boerderij. De meeste workshops vinden plaats bij de Fruittuin van West.

 Tijdens de workshops zijn er verschillende activiteiten, afhankelijk van het seizoen en de leeftijd van de kinderen. Voorbeelden van activiteiten zijn kippen verzorgen, eitjes rapen, appels plukken, insectenbingo en alles leren over compost. Ook schenken wij heerlijke biologische appelsap van de boomgaard of mogen kinderen hun eigen appel plukken. Voor meer informatie: kidsams@cityplot.org